Besluit

BESLUIT

Onlangs hebben we een besluit genomen en daar hebben we ons met tegenzin bij neergelegd. Je voelt ‘m al aankomen. Ken je dat stel dat een zeiltocht ging maken rond Elba?… Ze gingen niet. Nou ja niet.. in ieder geval niet nu. We hebben de reis uitgesteld tot de kinderen het huis uit zijn. En wellicht zelf met pensioen zijn. Het gaf gewoon teveel stress en onzekerheid om er maar over door te gaan. Soms kan je je beter neerleggen bij de situatie zoals hij is als er maar over door te blijven emmeren. De A van acceptatie noemen ze dat. Je begrijpt, dit ging niet zonder slag of stoot, maar nu de kogel door de kerk is geeft het eerlijk gezegd wel de rust waar we zo naar verlangden. En voor ons geldt; van uitstel komt geen afstel.

We fantaseren nu wel anders over de reis, nu we besloten hebben als oudere, wellicht bejaarden te gaan, maar dat maakt het plezier er niet minder om. Toen we het onze ouders vertelden konden zij hun geluk niet op en dat gaf ons bevestiging dat we het goede besluit hadden genomen. Er rolden zelfs een traan van opluchting over de wang van m’n moeder. Ondanks dat ze zelf een fervent zeilster is kon ze het niet aan haar kinderen en kleinkinderen lange tijd te moeten gaan missen. Ook de kinderen vonden het een fijn idee. Door deze positieve reacties zijn we gesterkt in ons besluit en weten we dat het voor iedereen beter is.

TIP

Dromen hebben is goed, maar denk altijd aan je omgeving. Verlies niet uit het oog wat je nu al hebt en weeg de belangen van je dierbaren af tegen je eigen wil. Daarnaast geeft het rust als je je eenmaal hebt neergelegd bij het feit dat sommige dingen nou eenmaal niet gaan zoals je van tevoren had bedacht. Wij zijn heel gelukkig met de keuze die we voor nu hebben gemaakt en het dromen gaat altijd door!